4A 4B 4C’liler dikkat! 5 yıl erken emeklilik formülü ortaya çıktı işte detaylar...

4A 4B 4C’liler dikkat! 5 yıl erken emeklilik formülü ortaya çıktı işte detaylar...

4A 4B 4C’liler dikkat! 5 yıl erken emeklilik formülü ortaya çıktı işte detaylar...

4A, 4B, 4C’li sigorta türlerinde çalışmış olan vatandaşlara 5 yıl erken emeklilik hakkı doğdu. İşte 5 yıl erken emeklilik için detaylar...

Emeklilik düzenlemesi dışında çalışan vatandaşlar için de düzelme getirilmesi bekleniyor.

9 günlük bayram tatilinin bitmesiyle beraber Meclis çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Milyonlarca çalışan erken emekli olmak için gözlerini çıkması planlanan yasaya çevirdi. Konuya ilişkin tüm detaylar SGK uzmanları tarafından açıklanmaya başladı.

EMEKLİLERİN STANDARTLARI YÜKSELTİLECEK

Belirli şartları sağlayan vatandaşlara erken emeklilik imkanı verilmesi planlanıyor. Özellikle bazı meslek grupları içinse erken emeklilik hakkı 5 veya 8 yıl arasında sağlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son açıklamaları, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde çalışma hayatı ve emeklilikle ilgili yeni düzenlemelerin geleceği müjdesini verdi.

Toplumun genel sosyal ve ekonomik standartlarını yükseltmek ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla, 2026 yılına kadar devam edecek bir reform programı başlatılacak.

BAĞ-KUR’LULAR 5 YIL ERKEN EMEKLİ OLACAK

Bağ-Kur'lu çalışanlar için erken emeklilik konusunda çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl müjdelediği prim indiriminden yararlanacak 4B sigortalılar, 1800 gün prim indirimiyle 5 yıl önce emekli olabileceği belli oldu.

Özellikle 8 Eylül 1999'dan önce sigortalılığı başlayan küçük esnafı kapsayan bu düzenleme, erken emeklilik hedefini destekliyor.

KADINLARA 2 – 6 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Kadın çalışanlar için doğum borçlanması imkanıyla erken emeklilik fırsatı doğdu. Çocuğu olan kadınlar, 1 ila 3 çocuk için 2 ila 6 yıl arasında erken emekli olabilirler. Bir çocuk için 720 gün, üç çocuk için ise 2160 gün prim borçlanması yaparak emeklilik yaşını öne çekebilirler.

HANGİ MESLEKLER ERKEN EMEKLİ OLUYOR?

Belirli meslek gruplarında çalışanlar için erken emeklilik imkanı mevcut. Bu meslekler arasında madencilik ve yer altı işleri, sahil güvenlik komutanlığı, MİT, emniyet mensupları, TSK çalışanları, civa üretimi, TBMM üyeleri, radyoaktif işlerde çalışanlar, demir çelik fabrikası çalışanları ile ceza infaz kurumu personelleri, basın ve gazetecilik çalışanları, TRT personelleri, su altında çalışanlar, kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlar, kok, döküm, çimento ve alüminyum fabrikaları işçileri bulunuyor. Bu mesleklerde çalışanlar belirli şartları sağlayarak 5 ila 8 yıl arasında erken emeklilik hakkı kazanabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.